Алма желелері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр шырын үшін - 500 г қант Желе дайындаудың бірінші тәсілі аздап піспеген алмаларды алады, өйткені олардың құрамында тығыз желе алу үшін қажетті пектин мен қышқыл көп. Егер желе жазғы тәтті алмадан жасалса, онда шырынға лимон қышқылын (1 литрге 2 - 3 г) қосу керек немесе оны жартысына немесе үштен біріне сұйылту керек. қызыл қарақат шырыны немесе қышқыл жидектер шырыны. Жаңа сығылған немесе алдын ала дайындалған шырын жоғары температурада 10 - 15 минут қайнатылады, көбікті алып тастайды, қант қосады, массаны қант толығымен ерігенше араластырады және баяу отта 25 - 30 минут қайнатады. Дайын масса банкаларға құйылады және салқын жерге қойылады. Егер сығылған шырын бұлтты болып шықса, оны фланель арқылы немесе дәкенің 2 қабаты арқылы сүзеді.