Шабдалыдан жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2,5 кг піскен шабдалы жуылады және кесектерге кесіледі, тұқымдарды алып тастайды. Кесілген шабдалы алюминий ыдысқа салынып, үстіне 3ООг су құйылады, жұмсарғанша қайнатылады және алынған шырын бірнеше қабат дәке арқылы сүзіледі. Шырын толығымен мөлдір болуы үшін оны келесі күнге дейін тұндыруға болады. Мөлдір шырын бастапқы көлемінің жартысына дейін қайнатылады, 500 г қант қосылады және пісіру тағы 10-15 минут жалғасады. Пектин ерітіндісі жұқа ағынмен құйылады. Пісірудің соңында желеге 1 шай қасық шарап қышқылы қосылады. Дайын желе банкаларға құйылады және салқындатылады. Содан кейін банкалар қақпақпен жабылады немесе пергамент қағазымен жабылады және шпагатпен байланады.