Жеміс сорпалары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл сорпалар жаңа піскен, кептірілген және мұздатылған жемістер мен жидектерден, сондай-ақ бөлшек сауда желісіне жеткізілетін жеміс-жидек шырындарынан, пюрелерден, сығындылардан және сироптардан дайындалады. Егер сорпалар сортты жидектер мен жемістерден жасалса, онда жидектер тұтас күйінде салынады, ал жемістер әр түрлі пішіндегі кесектерге (тілімдер, текшелер, сабан) кесіледі. Көгерген немесе зақымдалған жидектер мен жемістер сүртіледі. Дәмді жақсарту үшін сорпаға лимон немесе апельсин қабығын, даршын, қалампыр және басқа да дәмдеуіштерді салуға болады. Дегенмен, дәмдеуіштерді көп мөлшерде тұтынуға болмайды, өйткені олар сорпа дайындалатын жемістер мен жидектерге тән жағымды хош иісті сөндірмеуі керек. Дәмін жақсарту үшін сорпаларға ақ немесе қызыл жүзім шарабы, сондай-ақ аз мөлшерде бал мен қант қосылады. Тәтті компоттардан айырмашылығы, бұл сорпа негізінен қышқыл дәмге ие. Жаңа піскен қаймақ немесе кілегей бұл тағамдардың дәмін айтарлықтай жақсартады және тағамдық құндылығын арттырады, олар ұсынылған кезде сорпа ыдысына салынады немесе тұздық ыдысында бөлек беріледі. Жемістер мен жидектерден жасалған сорпалар үшін қаймақ пен кілегейді тек жоғары сортты тұтыну керек. Бұл сорпалар макарон, күріш, саго гарнирімен бірге беріледі, олар бөлек қайнатылады және қызмет көрсету кезінде сорпаға қосылады. Сонымен қатар, жемістер мен жидектерден жасалған сорпаларға тұшпара, салқын пудингтер немесе жарма немесе күріштен жасалған кастрюльдер жіберіледі, орташа өлшемді текшелерге (1-1,5 см) кесіледі. Бәліш тәрелкесінде сіз құрғақ бисквитке, кекстерден жасалған крекерге, құрғақ печеньеге қызмет ете аласыз. Тәтті сорпаларды дайындау үшін жемістер мен жидектердің жартысын езеді, қалған жидектерді сорпаға тұтастай салып, жемістерді турайды. Жеміс сорпаларына кілегей немесе қаймақ салынады. Оларға қайнатылған күріш, макарон өнімдері, жидектер қосылған тұшпара, күріш пен жарма пудингтері, сондай-ақ жарма кастрюльдері ұсынылуы мүмкін. Егер жаңа піскен жемістерден жасалған сорпа жеткілікті қышқыл болмаса, оған аздап лимон қышқылын қосуға болады.