Ілгектер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Оңтайлы - 3-5 литр көлемінде 10-12 адамға арналған сусындарды дайындау.
Сипаттамасы Үйдегі мерекелер мен салтанатты кештерде ұсынылатын сусын. Бұл сусындар әсіресе жазда, оларды дайындау үшін жаңа піскен жемістер мен жидектерді тұтынған кезде жақсы. Жылдың қалған уақытында консервіленген, қантталған Немесе жаңа мұздатылған жемістер қолданылады. Сонымен қатар, бір хош иіс екіншісін сөндірмеуі үшін жемістердің бірнеше түрін бір уақытта пайдаланудан аулақ болу керек. Крюхондардағы шараптар тек дәмдік компоненттер болып табылады және негізінен жеңіл қолданылады, өйткені крюхондар салыстырмалы түрде көп мөлшерде ішеді. Шарап сонымен қатар жемістердің хош иісін бұзбауы керек. Ілмектерді тек жеміс шырындарын, сироптарды немесе жас жүзім шарабын пайдаланып дайындауға болады. Шамадан тыс салқындаған кезде оның хош иісі әлсірейді, сондықтан сусынның температурасы кем дегенде 7-10 градус болуы керек. Жемістер (жидектер немесе жемістер) аздап түйіршіктелген қантпен, шараппен араластырылады және суық жерде бірнеше сағат бойы тұндырылады. Жаңа піскен және жаңа мұздатылған жемістерде түсі мен хош иісі тек қантпен жабылған жағдайда жақсы сақталады. Жемістерден жеткілікті мөлшерде шырын бөлінгеннен кейін, оларды басқа жақсы салқындатылған компоненттермен (шампан мен газдалған судан басқа) толтырады. Дайындалған қоспаны ыдысқа құйып, үстелге береді және сусынды шыныаяқтарға құяды. Шампан немесе газдалған су қосылып, мұз салынады. Ілмектерді дайындау үшін саздан немесе фарфордан жасалған ыдыстар немесе эмальданған ыдыстар қолданылады. Бұл сусындарды құюға арналған қасық тотықтырмайтын материалдан (тот баспайтын болат, шыны, пластмасса) жасалуы керек. Үлкен шарап стақандарында немесе стақандарда сабанмен, қасықпен немесе жемістерге арналған "шыңмен" беріледі.