Жемістер мен жидектерді жуу және ұсақтау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жемістер мен жидектер басқа консервілер өндірісіндегідей сұрыпталады және жуылады. Таңқурай, құлпынай сияқты нәзік жидектерді душта жуады немесе електен бірге ыдысқа суға батырады, содан кейін оларды дереу алып тастайды. Сығымдау кезінде шырынның бөлінуін жеңілдету үшін жемістер мен жидектер ұсақталады немесе ұсақталады. Ұсақтау кезінде оларды барлық жемістер 5-10 мм өлшемді жеміс кесектерінен тұратын былжырлы массаға айналатындай етіп ұсақтау керек. Сонымен қатар, оларды тым ұсақтауға да болмайды. Егер сіз жемістерді пюре массасына айналдырсаңыз, онда шырын мұндай массадан үлкен қиындықпен бөлінеді және оның жалпы шығымы салыстырмалы түрде ірі ұнтақталғанға қарағанда аз болады. Үйде жемістер тауарлық-материалдық құндылықтардың болуына байланысты әр түрлі жолмен ұсақталады. Барлық дерлік жемістер мен жидектер ірі торлы (5-10 мм) ет тартқыштан өткізілсе, жақсы ұсақталады. Бірақ бұл үшін ет тартқыш тот баспайтын металдан немесе эмальдан жасалған болуы керек. Мұндай ет тартқыштар жемістерді ұсақтауға өте ыңғайлы, өйткені олардағы жемістер темірмен жанаспайды және қарайып кетпейді. Ет тартқышта алмаларды (тот баспайтын пышақпен кесектерге кескеннен кейін), қара өрік, шие, тәтті шие, жүзім, қарлығанды ұсақтауға болады. Қара қарақат, лингонжидек, көкжидек және көкжидек ұсақ кесектерге ұсақталады. Ол сондай-ақ ет тартқышта жасалады, бірақ жұқа тормен. Таңқурай, құлпынай, ақ және қызыл қарақат, мүкжидек ұсақталмайды, тек тұтас жидектер қалғанша ағаш пестицамен кастрюльге ұсақталады.