Жемістер мен жидектерді маринадтау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жемістер мен жидектерден жасалған маринадтар, көкөністер сияқты, сірке қышқылында дайындалады. Дәмі мен хош иісі үшін әр түрлі дәмдеуіштер - даршын, қалампыр, лавр жапырағы, эстрагон және т.б. - және қант қосылады. Алманы маринадтауға болады - райка, қытай, Ақ толтырғыш және басқа сорттар, алмұрт - Мичуриннің қысқы Бересі, Победа Бере, Лимон, сондай-ақ сірке қышқылының ерітіндісінде қараймайтын дәндері жоқ дәмді және ақ целлюлозасы бар жемістері бар басқа сорттар, қара өрік - венгр, Ренклод жасыл және күлгін, Марабель және т.б., шие - Владимирская, Шубинка, Любская, Анадолы және т.б., тәтті шие, ит ағашы, жүзім, қара және қызыл қарақат, қарлыған және басқа да жидектер. Маринадтауға арналған жемістер мен жидектер жаңа піскен, пісіп жетілмеген, тығыз целлюлозасы бар, бұзылу белгілері жоқ, аурулар мен зиянкестерден зардап шекпеген болуы керек.