Мұздатылған жемістер мен жидектерден жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Мұздатылған жемістер немесе жидектер (қара өрік, шие, құлпынай, таңқурай және т.б.) компотты жаңа піскендер сияқты дайындау үшін пайдаланылуы мүмкін, ал олар пісіруді қажет етпейді. Мұздатылған жемістерді салқындатылған қайнатылған сумен шайып, жидектермен қиыстырылған вазаларға салып, алдын ала қайнатылған және салқындатылған сироппен жабу керек. Сиропты дайындау үшін қантты 11/2 - 2 стакан сумен сұйылтып, қайнатыңыз. Дәмін жақсарту үшін сиропқа аздап шарап (порт шарабы, мускат жаңғағы және т.б.), ликер немесе коньяк қосқан жөн. 500 г мұздатылған жеміс үшін - 3/4 кесе қант.