Мөлдір ет сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Мөлдір сорпаны дайындау үшін бірінші сортты ет алынады. Жуылған етті кастрюльге салыңыз, үстіне суық су құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және отқа қойыңыз. Су қайнаған кезде көбікті бетінен алып тастаңыз. Бір жарым сағаттан кейін тамырлар мен пиязды салыңыз. Сорпаға көбірек дәм мен алтын түс беру үшін тамырлардың бір бөлігін - сәбіздің, ақжелкеннің және пияздың жартысын - алдын ала қыздырылған шойын табада майсыз (бір жағынан) қуырыңыз, содан кейін оларды тұздап, сорпаға салыңыз. . Мөлдір сорпаны дайындау ұзақтығы 2-ден 21/2 сағатқа дейін. Дайын етті алып тастап, екінші тағамды дайындау үшін қолданыңыз. Сорпа тұндырылғаннан кейін, майды үстіңгі жағынан алып тастаңыз және сорпаны жиі електен немесе майлық арқылы сүзіңіз. Одан да күшті және толығымен мөлдір сорпаны алу үшін қосымша тарту (нақтылау) деп аталатын әрекетті орындау қажет. Жігіттерді дайындау үшін 300 г ет алыңыз, ет тартқыштан өткізіп, бөлек кастрюльге салыңыз, бір жұмыртқаның ағын, бір стақан сорпаны қосыңыз, араластырыңыз және осы пішінде 20-30 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін мұның бәрін ыстық сорпаға құйыңыз, қақпақпен жабыңыз, отқа қойыңыз және баяу отта 30-40 минут пісіруді жалғастырыңыз. Жігіт бүгіліп, түбіне қонған кезде, сорпаны крутондармен, пирогтармен, жүгері үлпектерімен бірге беруге немесе мөлдір сорпаларды дайындау үшін пайдалануға болады. Тартылған кезде қалған мяса кастрюльге тартылған етті және т.б. дайындауға болады. 500 г ет үшін - 1 дана. сәбіз, ақжелкен немесе балдыркөк, 1 бас пияз, 11/2 - 2 литр су.