Шығанақ торайы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Торай, егер қылшықтары болса, күйіп кетеді, содан кейін жуылады және іші тазартылады. Пісіру алдында торайды бөліктерге бөліңіз: басын алыңыз, ұшаны бүйрек бөлігінде көлденеңінен кесіңіз (әр жартысын омыртқа бойымен қосымша кесуге болады). Кесілген торайды кастрюльге салыңыз, үстіне суық су, тұз құйыңыз, аршылған тамырлар мен пиязды қосып, қазанды қақпақпен жауып, қайнатыңыз. Торайды тұтастай кәстрөлде немесе кәстрөлде де пісіруге болады. Бұл жағдайда мойын омыртқасының сүйегі ішкі жағынан целлюлозаға дейін ұзынынан кесілуі керек. Су қайнаған кезде көбікті алып тастаңыз және баяу отта пісіруді жалғастырыңыз - 40-50 минут емес. Дайын торайды табаққа шығарып, дымқыл майлықпен жауып, суытыңыз. Шошқаны пісіру арқылы алынған сорпаны отқа қойып, бұрыш, лавр жапырағы, қалампыр қосып, қайнатыңыз, содан кейін бұрын суық суға малынған желатинді салып, араластырыңыз, қайнатыңыз, содан кейін сорпаны кенеп арқылы сүзіңіз. Салқындатылған торайды бөліктерге бөліп, табаққа салыңыз, олардың арасында 1/2 см бос орындар қалатындай етіп, торайдың кусасын қайнатылған жұмыртқаның жарты шеңберімен, ақжелкен бұтақтарымен, қайнатылған сәбіз кесектерімен немесе лимон кесектерімен безендіріңіз. . Шошқаны көксерке сияқты пісірілген желемен толтыру керек. Бөлек тұздыққа қызмет етіңіз-қаймақ қосылған желкек немесе сірке суы қосылған желкек. 1 торайға (2-21 / 2 кг) - 30 г желатин, әрқайсысы 1 дана. сәбіз, ақжелкен және пияздың басы.