Бұзау етінен жасалған сілікпе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Күйдірілген бұзау етінің аяқтарын сүлгімен құрғатып сүртіңіз де, ұнмен сүртіңіз, жүн қалған жерлерді спиртпен сүртіңіз. Аяқтарды ұзына бойына кесіп, етін сүйектен бөліп, табаға салып шайып, сүйектерді бірнеше бөлікке бөліп, аяқ деңгейінен 4-5 см жоғары салқын су құйыңыз.4 аяққа 2 сәбіз, 1 ақжелкен, 2 пияз, 2-3 лавр жапырағы, аздап бұрыш қосып, баяу отта 3-4 сағат пісіріңіз. Сәбіз мен пиязды 1-2 сағат қайнатыңыз. Пісіру аяқталғаннан кейін майды бетінен алып тастаңыз, тамырларды, пиязды, лавр жапырағын алып тастаңыз, целлюлозаны сүйектен бөліп алыңыз, оны тураңыз немесе ет тартқыштан өткізіңіз. Сүйектерді қайтадан сорпаға салып, 5-6 кесе сорпа қалғанша пісіріңіз. Содан кейін бульонды сүзіп, етпен араластырыңыз, дәміне қарай тұздап, қалыптарға құйыңыз, желе пісірілген жұмыртқа кесектеріне (екі-үш қатарға) жіберіп, суытыңыз. Желе үшін желкек, қыша, сірке суы қосылған желкек, үгітілген құрғақ желкек, сондай-ақ сірке суы қосылған қаймақ қосылған жасыл салат және қияр қосылған қаймақ соусын ұсыныңыз. Дәл осылай шошқа етінен немесе шошқа басынан жасауға болады. Соңғы жағдайда сорпаға 5-7 г желатин қосу керек. Бұзаудың 4 аяғында -5-6 жұмыртқа, 2 сәбіз, 2 бас пияз, 1 ақжелкен.