Шошқа етінен жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқаның басы мен аяғын пісіруге дайындаңыз, дәміне қарай тұз, 1-2 лавр жапырағы, 2-3 қалампыр, 5 г қара бұрыш қосып, су құйып, баяу отта 1-2 сағат қайнатыңыз. Сүйектерді алып тастаңыз, етті ұсақтаңыз, 1-2 бас сарымсақ, 5 г зире, 1,5 кесе сорпаны қосыңыз, араластырыңыз. Бұл тартылған етпен шошқа етінің асқазанын толтырыңыз (Сыртқа қаратыңыз), оны тігіңіз, содан кейін бұқтырылған табаның түбіне жүзім бұтасын, асқазанды салыңыз, сорпамен жабыңыз, инемен 6-7 рет тесіңіз, баяу отта 1 сағат пісіріңіз, содан кейін 5 г майоран қосыңыз, тағы 1 сағат пісіріңіз. . Желе табадан шығарылады, екі тақтаның арасына салмақпен басылады, 3-4 сағат ұсталады. Желатинді мұзда 2-3 апта сақтаңыз.