Крутондар қосылған сиыр етінен жасалған аяқ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Өте ерекше тағам. П.А.Вайнтраубтың "Еврейлерге арналған аспаздық кітабына" (ред.) сәйкес, ол осылай дайындалады. Киев, 1889. Сиыр етінің аяқтарын күйдіріңіз, жақсылап тазалаңыз, жарты сағат бойы ыстық суға салып қойыңыз. Содан кейін екі сағат бойы суық суға жіберіңіз. Содан кейін қайтадан қырыңыз, тазалаңыз, жуыңыз, тураңыз, үлкен кастрюльге салыңыз, су құйыңыз және баяу отта 7-8 сағат пісіріңіз. Пісірудің аяқталуына 2 сағат қалғанда пияз, сәбіз, лавр жапырағы, тұз және бұрыш қосыңыз. Етті дайын сорпадан алыңыз, оны сүйектен бөліңіз, ұсақтап тураңыз, сүзілген сорпаның үстіне құйыңыз, қант, лимон шырынын қосып, ұрылған жұмыртқамен дәмдеңіз. Ескірген ақ нанды кішкене тілімдерге бөліп, екі жағына қуырып, сарымсақпен сүртіңіз. Крутондармен бірге ыстық күйінде беріледі. 1 кг сиыр етінің аяғына 1, 5 литр су, 1 пияз, 1 сәбіз, 1 жұмыртқа, 1 шай қасық. сах. құм, 1 \4 лимон шырыны, 1 кішкене орама, тұз, қара бұрыш бұршағы, лавр жапырағы, сарымсақ.