Көкөністермен бұқтырылған жүрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы жүрек 500-600 г, картоп 5, сәбіз 3, пияз 2, репа 1, ақжелкен 1 тамыр, тұздалған қияр 2, томат тұздығы 2 кесе, қаймақ 1/2 кесе, лавр жапырағы, дәміне қарай тұз, бұрыш, ақжелкен шөптер шоғыры. Сиыр немесе шошқа етінің жүрегін шайыңыз, 2-3 сағат бойы суық суға салып қойыңыз. Шайыңыз, қайнаған суға салыңыз және баяу отта пісіріңіз (сиыр етінің жүрегі - 3-4 сағат, шошқа еті - 2-2,5 сағат). Пісірудің аяқталуына бір сағат қалғанда тұз қосыңыз. Жұмсақ болғанша пісірілген жүректі сорпадан шығарып, 20-30 минут суық суға салып, сосын судан шығарғаннан кейін талшықтардың арасын кішкене жұқа тілімдерге бөліп, ыдысқа салып, үстіне ыстық қызанақ соусын құйып, қаймақ қосыңыз. . Көкөністерді (қиярдан басқа) тілімдерге бөліп, маймен аздап қуырыңыз. Піспеген тұқымдары мен дөрекі қабығы бар орташа мөлшердегі маринадталған қиярды аршып, ұзынынан 3-4 бөлікке бөліп, тұқымын алып тастап, тілімдерге кесіңіз. Қияр мен қуырылған көкөністерді қайнатылған жүрек кесектері бар ыдысқа салыңыз, лавр жапырағы, бұрыш бұршағын қосып, араластырыңыз да, көкөністер дайын болғанға дейін баяу отта жабық ыдыста қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде жүректі көкөністермен және тұздықпен бірге табаққа немесе табаққа салыңыз да, майдалап туралған ақжелкенге себіңіз. Бұл тағамды кастрюльде, сондай-ақ қаймақ пен қиярсыз дайындауға болады.