Орыс тіліндегі сиыр етінің жүрегі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г жүрек, 4 ас қасық. қасық май, 4-6 сәбіз, 1 ақжелкен тамыры, 1-2 пияз, 2 тұздалған қияр, б картоп, 2 лавр жапырағы, сарымсақ, 3-4 бұршақ қара бұрыш, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Жүректі шайыңыз, ұзынынан кесіңіз, суық суға салып, тамыр мен пиязбен пісіріңіз. Қайнатылған жүректі кішкене бөліктерге бөліп, аздап қуырып, терең кастрюльге салыңыз. Сәбізді, ақжелкенді, пиязды турап, майға салып пісіріңіз. Тұздалған қиярды тазалаңыз, олардың ішінен дәндерін таңдап, кішкене текшелерге кесіңіз. Қуырылған тамырлар мен қиярды жүрек бөліктерімен бірге кастрюльге салыңыз, томат тұздығын құйып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Қайнағаннан кейін тұзбен езілген сарымсақты қосып, араластырыңыз. Жүректі тұздықпен және көкөністермен аскөк пен ақжелкенге себіңіз. Гарнирге қуырылған картопты ұсыныңыз.