Емшектен немесе жүректен шыққан гуляш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Желін (жүрек) -500 г., томат пюресі - 1 ас қасық. қасық, 1 пияз, 1 ас қасық. май қасық, 1 ас қасық. ұн қасық. Жүректі немесе емшекті жуыңыз, салмағы 30-40 г текшелерге кесіңіз де, қайтадан бұрыш, тұз себіңіз де, қыздырылған май мен майдалап туралған пияз қосылған табада қуырыңыз. Осыдан кейін ұн себіңіз де, тағы бірнеше минут қуырыңыз. Қуырылған кесектерді кастрюльге салыңыз, ет сумен жабылатын етіп ыстық су құйыңыз, қызанақ пюресі, лавр жапырағын салыңыз, кастрюльді қақпақпен жауып, баяу отта 1-1,5 сағат қайнатыңыз. Бүйірінде қуырылған немесе қайнатылған картоп беріледі.