Қызанақтағы котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қуырылған котлеттерді таяз табаға салыңыз, томат пастасын, бір стақан ет сорпасын, 1-2 лавр жапырағын, 5-6 түйір бұрыш (немесе 1/10 бұршақ), 2-3 түйір сарымсақ қосыңыз, тұзбен езіңіз. қақпақты жабыңыз және котлеттерді баяу отта 10-20 минут қайнатыңыз, сосын тұз, бір қасық ыстық томат соусымен дәмдеңіз де, қызмет еткенде майдалап туралған ақжелкенге себіңіз. 500 г ет (целлюлоза), 100 г жасыл пияз немесе 1 бас пияз, 1/2 кесе томат пастасы, 100 г ақ нан, 2 ас қасық. ас қасық бидай ұны, 2 ас қасық. ас қасық май. Тартылған етті пісіріп, оған майдалап туралған көк пиязды (бұрын сұрыпталған және жуылған) немесе үгітілген пияздың басын қосып, барлығын жақсылап араластырыңыз. Содан кейін тартылған етден әрқайсысының салмағы 20-30 г шарларды кесіп, оларды ұнға салып, барлық жағынан қыздырылған табада майға қуырыңыз. Гарнирге қайнатылған күріш, қарақұмық ботқасы, қуырылған картоп немесе картоп пюресі қосыңыз.