Қой етінен жасалған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 5 порция үшін: 1 ескірген тоқаш, 2 пияз, 2 түйір сарымсақ, 5 ас қасық. л өсімдік майы, 500 г тартылған қой еті, 1 жұмыртқа, 3 ас қасық. л туралған ақжелкен, 2 ас қасық. л туралған насыбайгүл, 1 ас қасық. л туралған лимон бальзамы мен кревель, тұз, жаңа ұнтақталған бұрыш. 1. Тоқашты жібітіңіз. Сарымсақ пен пиязды аршып, ұсақтап тураңыз. 1 ас қасықта мөлдір болғанша қайнатыңыз. л өсімдік майы, содан кейін табадан алыңыз. 2. Тоқашты судан алыңыз және сығыңыз. Оны тартылған қой етімен, пиязбен, сарымсақпен, жұмыртқамен, туралған насыбайгүлмен және ақжелкенмен, тұзбен, бұрышпен біртектес болғанша араластырыңыз. 3. Қолыңызды сумен сулаңыз және алынған массадан шамамен 20 кішкене шар жасаңыз. 4. Қалған өсімдік майын табада қатты қыздырыңыз. Ондағы котлеттерді қытырлақ қоңыр қабық пайда болғанша шамамен 10 минут қуырыңыз.