Бауырдан алынған сорпа пюресі.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы Сүйегі бар сиыр еті 600 г Бұзау немесе тауық бауыры 200 г Сәбіз 2 дана Ақжелкен тамыры, балдыркөк 1 дана Бұрыш 10 дана Лавр жапырағы Сары май 1 1/2 ас қасық. л Сүт 1 1/2 кесе Су 3 л Сиыр етінің тұзы сүйекпен сорпаны қайнатып, сүзіп алыңыз. Бауырды шайыңыз, кесектерге кесіңіз. Сәбіз мен пиязды сорпадан алынған майға қуырыңыз, содан кейін оларды бауырмен бірге жұмсақ болғанша қайнатыңыз. барлығын тұздықтан өткізіп, сорпаға салыңыз да, қайнағанға дейін қыздырыңыз. Содан кейін тұз, сары май қосып, шайқаңыз және сүтпен сұйылтылған жұмыртқаның сарысын құйыңыз.