Пампушки қосылған тауық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті - 1 дана, сәбіз - 2 дана, картоп - 2 дана, пияз - 1 дана, балдыркөк тамыры, ақжелкен тамыры - әрқайсысы 1 дана, жарма - 50 г, май - 50 г, жұмыртқа - 1 дана, тұз - дәміне қарай. Тауықты кесіңіз, жуыңыз, кастрюльге салыңыз, суық су, тұз құйыңыз, 2 сәбіз (тұтас), 2 картоп (тұтас), пияз басы, балдыркөк тамыры мен ақжелкен қосыңыз. Жабыңыз және орташа отқа қойыңыз. Ет жұмсақ болғанша пісіріңіз. Содан кейін тауықты алып тастап, сорпаны сүзіп, қайтадан отқа салыңыз. Жарма шарларын дайындаңыз: бір ас қасық жарманы ұнтақтап, сары маймен немесе шошқа майымен, бір жұмыртқамен, аздап тұзбен шайқаңыз (Ботқа жұқа болуы керек). Біртіндеп шай қасықпен алыңыз да, қайнаған сорпаға салыңыз. Қызмет көрсетер алдында аскөк, ақжелкен, балдыркөк шөптерін себіңіз, дәміне қарай бұрыш қосыңыз.