Армян тілінде қайнатылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті 1250 г, ақжелкен тамыры 50 г, дәміне қарай тұз. Дайындалған тауық еті кастрюльге салынады, суық сумен құйылады, сонда су тек ұшаны жабады, ақжелкен тамыры, тұз қосылады, ал табаны қақпақпен жауып, қатты отқа қояды. Су қайнаған бойда көбікті алып тастайды және баяу отта пісіруді жалғастырады. Дайын тауық сорпадан шығарылады, қажет болған жағдайда тұздалады. кесектерге кесіңіз және тұтас қаңқаның пішінін бере отырып, үлкен табаққа салыңыз. Егер қайнатылған тауықты біраз уақыт сақтау керек болса, онда оны дымқыл шүберекке орап, салқын жерге қояды.