Майонездегі тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық 1 дана.. майонез 500 г. пияз. пияз 50 г, жаңа піскен қияр 100 г, картоп 100 г, жұмыртқа 3 дана., жасыл бұршақ 100 г, сәбіз 100 г, жасыл салат 5 г, қант 20 г, желатин 5 г, ақжелкен. лавр жапырағы, бұрыш және дәміне қарай тұз. Суды тамырымен, пиязымен және дәмдеуіштерімен қайнатыңыз. Қуырылған және жақсы жуылған тауық еті сорпаға салынып, дайын болғанға дейін қайнатылады. Қайнатпада салқындатады. Желатинді 1/2 кесе салқын қайнатпада сұйылтады, желатинді еріту үшін оттықтардың арасына жанып тұрған табақтың ортасына қояды. Майонезді ыдысқа жайып, қантпен ұнтақтайды. Қияр, пісірілген көкөністер мен жұмыртқалар текшелерге кесіледі, бұршақ қосылады, тұздалады, майонезбен араластырылады және табаққа салынады. Салқындатылған тауық еті бөліктерге бөлінеді, одан барлық сүйектер мұқият алынып тасталады және тауық еті салатқа қойылады. Қалған майонезді еріген желатинмен араластырады, суық суға салып, сыпырғышпен көбік пайда болғанша шайқайды. Оны тауық етінің тілімдеріне құйыңыз, үстіне безендіріңіз (мысалы, қызанақ текшелерімен және майдалап туралған жасыл салаттың кішкене бөліктерімен). Қызмет көрсетер алдында тоңазытқышта сақтайды.