Гельденген тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті 350 г, желатин 10 г, қызыл шарап 50 г, сорпа 50 г, жасыл бұршақ 40 г, жұмыртқа 2 дана, дәміне қарай шөптер мен тұз. Жуылған тауықты 4 бөлікке бөліп, кастрюльге салып, үстіне су құйып, майдалап туралған сәбіз, ақжелкен, пиязды (әрқайсысы 50 г) қосып, қайнағаннан кейін тұздап, баяу отта пісірілгенге дейін жеткізеді. көбікті мезгіл-мезгіл алып тастаңыз. Дайын тауықтың филесі пішіндерге салынып, жасыл бұршақпен, қатты пісірілген жұмыртқа дөңгелектерімен, шөптермен безендіріліп, дайындалған желенің бір бөлігімен құйылады және тоңазытқышқа қойылады. Желенің қалған бөлігі қыздырылады, оған қызыл асханалық шарап құйылады, араластырылады, тоңазытқышқа қойылады, мұздатуға рұқсат етіледі, содан кейін гауһар тастарға немесе тілімдерге кесіледі және гельденген тауық еті олармен безендіріледі.