Тауық муссы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті 250 г, кілегей 250 г, құрғақ шарап (ақ) 50 г, желатин 10 г, тауық сорпасы 100 г, дәміне қарай бұрыш және тұз. Тұздық үшін: майонез 250 г, қант 10 г, тұздалған қияр 250 г, жасыл пияз 10 г, ақжелкен 10 г.Өңделген тауық жуылады, кастрюльге салынады, сумен жабылады, сәбіз мен пияз қосылады (әрқайсысы 50 г), қайнағаннан кейін тұздалады және қайнатылады. толық дайын болғанға дейін баяу отта. Тауықты сорпадан шығарады, салқындатады, терісін алып тастайды, етті сүйектен ажыратады және ет тартқыштан үш рет өткізеді. Тұздалған, бұрышталған, шарап, желатин мен сорпадан жасалған желе қосылады, жақсылап иленеді, содан кейін кілегеймен ақырын араластырылады, салқын сумен жабылған қалыпқа салынады және тоңазытқышта салқындатылады. Қызмет көрсетер алдында қалыптың түбін ыстық суға бірнеше секундқа батырады, содан кейін етті табаққа оңай ауыстырады, үстіне татар тұздығының аз мөлшерін құяды, тұздықтың қалған бөлігі бөлек беріледі. Татар соусын дайындау. Майонез ыдысқа құйылады, қантпен жақсылап езіледі, майдалап туралған тұздалған қияр, ақжелкен мен жасыл пияз қосылады. Барлығы жақсылап араластырылады.