Құймалы ішімдіктер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Құс еті 1 кг, пияз 75 г, сәбіз 75 г. қызанақ 500 г, қияр 400 г, желатин 5 г, қыша 5 г, сірке суы 10 г, жұмыртқаның сарысы 4 дана., лавр жапырағы, ақжелкен, бұрыш және дәміне қарай тұз. Өңделген және жуылған ішімдіктерді кастрюльге салып, үстіне салқын су құйып, пияз, сәбіз, дәмдеуіштерді қосып, үлкен отқа қояды, қайнатады, көбікті алып тастайды, қақпағын жауып, сорпа қайнап кетпес үшін баяу отта пісіреді. . Барлығы дайын болғаннан кейін және ет сүйектен оңай шыққан кезде, сорпадан ішектерді алып, сүйектен босатып, жіңішке ұзын кесектерге бөліп, салқындатады. Сорпа майлық арқылы сүзіліп, қайнатылады. Шикі сарысын қышамен езіп, араластыра отырып, ыстық сорпамен ақырын сұйылтады, сірке суын құяды, тұздайды, бу ваннасына қояды және үздіксіз араластыра отырып, қоспаны қоюланғанша қайнатады, қайнатпайды. Содан кейін сұйылтылған желатин құйылады және ыстық тұздықта араластырылады. Дөңгелек табаққа ішімдіктерді жайып, салқындатылған тұздықпен құйып, соңғы қатайту үшін суыққа қояды. Қызмет көрсетер алдында туралған қызанақ пен қиярды сірке суымен аздап себе отырып, ыдыстың шетіне орналастырады. Тұздалған және бұрышталған. Жасыл ақжелкенді шоқтарға ыдыстың шетіне бірнеше жерге орналастырады.