Күркетауық желеі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Түркия 2 кг, тамыры 250 г, пияз 200 г, жұмыртқа 3 дана, жұмыртқаныңка 2 дана, желатин 50 г, сарымсақ 50 г, бұрыш бұршағы 10 дана, маринадталған гогошар 1 дана, ақжелкен. 10 г, дәміне қарай тұз. Күркетауық еті (төс еті, аяқтары) жуылады, үстіне суық су құйылады (судың массасы мясо екі есе көп) және қабығы аршылып, төрт бөлікке кесілген тамыр мен пияз, тұз бен бұрыш баяу отта қайнатылады. ет сүйектен оңай ажыратылады. Дайын ет алынады, одан бөлінеді.сүйектерді салып, құюға арналған ыдысқа салады. Пісірілген жұмыртқа кесектерімен, маринадталған гогошармен, ақжелкен жапырақтарымен безендіріңіз. Сорпа салқындатылады және сүзіледі, бұрын суық суға малынған желатин мен шайқалған белки қосады, араластырады және өте баяу отқа қояды. Ақуыздар қалқып шыққан кезде кастрюльді оттан алып, сорпаны қайтадан сүзеді. Ұнтақталған сарымсақ дәке қапшығына салынып, сорпаға бірнеше минутқа батырылады. Салқындатылған дерлік сорпа ыдысқа салынған ет үстіне құйылады және қатайту үшін суық жерге қойылады. Үгітілген желкек желемен бірге беріледі.