Тауықтардан жасалған аспик
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тауықтың аяқтары 1 кг, тауықтың төс еті 250 г, сәбіз 150 г, тамыры 150 г, жұмыртқаныңровый 2 дана., лавр жапырағы, бұрыш және дәміне қарай тұз. Тауықтың аяқтарын тазалап, жақсылап жуып, қайнаған суға салып, 2-3 минут қайнатады, сосын суын ағызып, аяқтарын салқын сумен жуады. 1,5 литр таза суық су құйып, пісіруге қойыңыз. Қайнағаннан кейін көбік алынады, тазартылған көкөністердің жартысы, тұз, бұрыш, лавр жапырағы қосылады. Баяу отта 2 сағат қайнатыңыз, содан кейін сорпа сүзіледі. Көкөністердің, тұздың және бұрыштың қалдықтары бар тауықтың төс еті жоғарғы деңгейге дейін сумен құйылады және ет жұмсарғанша қайнатылады, содан кейін алынып, жұқа жолақтарға кесіледі. Жұмыртқаның ағын шайқаңыз, жұқа ағынмен, үздіксіз араластырыңыз, тауықтың аяқтарынан 0,2 л қайнатпа құйыңыз. Араластыруды жалғастыра отырып, қоспаны қайтадан тауықтың аяқтарының сорпасына құйыңыз (бұл желе болады). Содан кейін баяу отта бірнеше минут қайнатылады. Оттан шығарғаннан кейін 5 - 10 минут ұсталады. Сорпаны суық суға малынған және сығылған жұқа мата арқылы таза фарфорға немесе эмальданған ыдысқа сүзеді. Салқындағаннан кейін май жойылады. Көкөністердің қалдықтары кішкене жолақтарға кесіліп, терең табаққа, үстіне тауықтың төс етіне салынады. Сұйық желе құйылады, бөлме температурасына дейін салқындатылады, содан кейін желе қою үшін тоңазытқышқа қойылады.