Корольдік стильдегі тауық еті (тағамдар: Американдық (АҚШ))
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық (немесе жас тауық) - 180 г, жасыл бұрыш - 20 г, жаңа саңырауқұлақтар - 30 г, кілегей - 30 г, май - 10 г, жұмыртқаның сарысы - 1/2 дана., құрғақ ақ шарап - 15 г, қызыл бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Жасыл бұрыш тар жолақтарға кесіліп, сары майға баяу отта қайнатылады, содан кейін туралған жаңа саңырауқұлақтар қосылады, тұздалады және жұмсақ болғанша қайнатылады. Кілегей құйылады, аздап қайнатылады, терісі жоқ, тар жолақтарға кесілген бұқтырылған тауықтың төс еті қойылады және ыдысқа қызыл бұрыш қосылады. Шикі жұмыртқаның сарысын құрғақ зығыр шараппен езіп, дайындалған ыдысқа құяды. Гарнирге жақсы құрғатылған қайнатылған күріш беріледі.