Қара өрік қосылған қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Қой еті 150, пияз 40, сары май 10, ұн 5, қара өрік 30, қант 2, даршын, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Етті тар ұзын жолақтарға (1х5 см) кеседі. Майдалап туралған пиязды сары майға салып, етті сол жерде қуырып, ұн, тұз, бұрыш және даршын сеуіп, араластырып, етті жабу үшін жеткілікті мөлшерде су құйып, баяу отта пісіреді. Қызмет көрсетуден 20 минут бұрын, бір күн бұрын суланған қара өрік салынады (Тұқымдар алынып тасталады), қантпен дәмделеді. Ұнтақталған күрішпен бірге беріледі.