Тұздық пен картоп қосылған қайнатылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 800 г сиыр еті, 1,2 кг картоп, 1 сәбіз, ақжелкен мен балдыркөктің 1 тамыры, 1 кішкене пияз, дәміне қарай тұз, тұздық.
Сипаттамасы Дайындалған сиыр етінің целлюлозасын қайнаған суға батырыңыз (су етті 3-5 см-ден артық жаппауы керек) және 10 минут қайнатыңыз. Отты азайтып, етті 1,5 сағат қайнатыңыз, қақтан тазартыңыз. Содан кейін пиязды, тамырларды қосып, етті жұмсақ болғанша пісіріңіз. Етті пісіру аяқталғанға дейін 20-30 минут бұрын тұздаңыз. Картопты тазалап, тұзды суға қайнатыңыз. Етті 5-10 кең жіңішке тілімдерге бөліп, үстіне тұздық құйып, жанына картоп салып, шөптерге себіңіз.