Жүгері шурпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 250 г қой еті, 75 г құйрық майы, 4 жүгері сабағы, 2 пияз, 2 қызанақ, 2 картоп, 2 ас қасық. кинза қасықтары, 2 лавр жапырағы, 8 бұршақ қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы (ас үй: Өзбек) Құйрық майын ерітіп, қыздырып, оған кішкене кесектерге кесілген етті, пиязды, қызанақты қуырыңыз, бәрін сумен құйыңыз (2л). Қайнаған сорпаға екіге бөлінген жүгері дәндерін салып, оларды бір сағат бойы баяу отта пісіріңіз. Картопты және тұзды батыруға дайын болғанға дейін 20 минут бұрын, 5 минут бұрын дәмдеуіштерді қосыңыз.