Желкек қосылған шошқа етінен жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Бастары, шошқа аяқтары -150 г, картоп - 15 г, қырыққабат - 10 г, сәбіз - 8 г, пияз - 10 г, сарымсақ - 3 г, қант - 2 г, паприка - 1 г, желкек - 2 г, сірке суы - 9 г, тұз - 3 г.
Сипаттамасы (тағамдар: Венгр) Өңделген және ұсақ кесектерге кесілген бастар мен аяқтарды көбікті алып тастап, баяу отта суда пісіріңіз. Дайын болғанға дейін 30 минут бұрын туралған көкөністерді (картоп, 1 қырыққабат, сәбіз және майдалап туралған пияз) салып, дайын болғанға дейін пісіруді жалғастырыңыз. Содан кейін сорпаны ұсақталған сарымсақ, бұрыш, тұз, қант және сірке суымен дәмдеңіз. Үстелге берген кезде үгітілген желкек немесе "Сірке суы қосылған желкек" соусын бөлек ұсыныңыз.