Қайнатылған тіл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-813-1.webp)
Өнімдер Сиыр еті, шошқа еті немесе бұзау тілі 125, пияз 5, сәбіз 5, ақжелкен 6, сары май 5 немесе тұздық 75, гарнир 150, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Дайындалған тілдерді ыстық сумен құйып, туралған тамырларды, пиязды, тұзды, лаврды, бұрыш бұршағын қосып, дайын болғанға дейін қайнатады. Қайнатылған тілдерді суық суға 5-10 минутқа батырады және қатты салқындауға жол бермей, теріні алып тастайды. Қызмет көрсету кезінде оны жіңішке тілімдерге бөліп, үстіне май немесе тұздық құяды. Гарнирге картоп пюресі мен жасыл бұршақ, желкек қосылған қаймақ тұздығы немесе сірке суы қосылған желкек беріледі.