Үйрек тілдерінен жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Үйректердің тілдері 240 г. жасыл салат немесе жаңа піскен қияр 35 г, немесе кептірілген саңырауқұлақтар 8 г, жасыл пияз 10 г, соя тұздығы 30 г (25 г бөлек беріледі), өсімдік майы 10 г, хош иістендіргіш (Концентрат) 5 г, қыша 5 г, сірке суы 5 г. Үйректердің тілдері алдымен қайнаған сумен күйдіріледі, содан кейін жұмсақ болғанша бумен пісіріледі, содан кейін қабығы аршылып, салқындатылады. Қиярды жуады, терісін ұшынан кесіп, тілімдерге бөледі, қайнаған суға күйдіреді және дуршлагқа тастайды. Суда қайнатылған саңырауқұлақтар мұқият сығылады. Жасыл салат жапырақтары немесе жаңа піскен қияр кесектері немесе саңырауқұлақтар хош иістендіргішпен араластырылған күнжіт майымен дәмделеді. Қызмет көрсетер алдында салат ыдысына жаңа піскен қияр кесектерін немесе саңырауқұлақтарды, үстіне үйректің аяқтарын, күнжіт майы, концентрат, қыша мен сірке суы қосылған соя тұздығын құйып, үстіне себілген жасыл салат салынады. жасыл пияз.