Үйрек табанынан жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Үйректің аяғы 240 г, жасыл салат немесе жаңа қияр 35 г, немесе кептірілген саңырауқұлақтар 5 г, соя соусы 30 г (25 г бөлек беріледі). күнжіт майы 10 г, жасыл пияз 20 г, қыша 5 г, сірке суы 5 г, хош иістендіргіш (Концентрат) 5 г.Үйректің аяқтарын қайнаған суға күйдіреді, тырнақтарын кеседі, қабығын аршып, қайнатады. Аяқтар дайын болған кезде оларды судан алып тастайды және аяқтың пішінін сақтау үшін барлық сүйектерді алып тастайды. Жасыл пияз жуылады және жолақтарға кесіледі. Жасыл салат жуылады, 2-3 бөлікке кесіледі. Қиярды жуады, терісін ұшынан кесіп, тілімдерге бөледі, қайнаған суға күйдіреді және дуршлагқа тастайды. Суда қайнатылған саңырауқұлақтар мұқият сығылады. Жасыл салат жапырақтары немесе жаңа піскен қияр кесектері немесе саңырауқұлақтар хош иістендіргішпен араластырылған күнжіт майымен дәмделеді. Қызмет көрсетер алдында салат ыдысына жаңа піскен қияр кесектерін немесе саңырауқұлақтарды, үстіне үйректің аяқтарын, күнжіт майы, концентрат, қыша мен сірке суы қосылған соя тұздығын құйып, үстіне себілген жасыл салат салынады. жасыл пияз.