Жаңа піскен қызанақ пен қияр салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жуылған қызанақ пен жаңа қиярды жіңішке тілімдерге бөліп, тұз бен бұрыш себіңіз де, салат ыдысына әдемі етіп салыңыз. Қызмет көрсету уақытына қарай өсімдік майымен араластырылған сірке суын құйыңыз, үстіне аскөк немесе ақжелкен себіңіз. Салатты бір қиярдан немесе бір қызанақтан жасауға болады. Жаңа піскен қызанақ кейде консервіленген қызанақпен ауыстырылады. Бұл салатқа, егер қаласаңыз, жұқа сақиналарға кесілген пиязды немесе майдалап туралған жасыл пиязды қосуға болады. Салат ет және балық торттарымен, қайнатылған немесе қуырылған ет пен балықпен, сондай-ақ бөлек тағам ретінде беріледі. 5-6 қызанақ үшін - 2-3 қияр, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 3-4 ас қасық. ас қасық сірке суы.