Каурмо шурбо (ет сорпасы) тәжік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 4 порция үшін Қой еті - 500 г. пияз - 150 г. сәбіз - 250 г. картоп - 750 г. қой еті - 75 г. қызанақ - 200 г. болгар бұрышы - 2 дана. шөптер -1 шоқ, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Қой етінің етін 40-50 г кесектерге кесіңіз.кәстрөлде қызарғанша қуырыңыз, жолақтарға кесілген пиязды, сәбізді қосып, тағы 5-7 минут қуырыңыз. Сіз қызанақ немесе томат пастасын салуға болады. Осыдан кейін қазандыққа суық су құйып, қайнатыңыз және баяу отта пісіріңіз. Картопты, туралған болгар бұрышын, дәмдеуіштерді салуға дайын болғанға дейін 30 минут бұрын. Дайын шурбоны шөптерге себіңіз. Шурбоға репа, асқабақ қосуға болады. Пісірілген ет, картопты табаққа бөлек-бөлек беруге болады.