Пети - қой етінен жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты18 минут
Өнімдер 200 г қой еті, 25 г құйрық майы, 150 г картоп, 1 пияз, 1 ас қасық. томат пастасы қасық, 80 г бұршақ, 1 тәтті бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Бұршақты (ол қайнамайды - жақсы емес) суға 2,5 сағат салып қойыңыз. Қойды кішкене бөліктерге, тұзға жуып, үстіне 500 мл қайнаған су құйыңыз. 50% температурада 18 минут пісіріңіз. Туралған пияз мен картопты, шошқа майын кішкене бөліктерге, томат пастасы мен тәтті бұрышты жолақтарға қосыңыз. Дайын болғанға дейін қақпақпен 7-9 минут қайнатыңыз.