Пияз қосылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Сиыр еті - 750 г, пияз - ұзындығы 4 см 20-30 дана, өсімдік майы-125 мл, пияз-1 бас, су - 750 мл, қызанақ - 500 г (немесе томат пастасы - 1 ас қасық), май - 30 г.
Сипаттамасы Тұздық үшін: ұн - 1 ас қасық, сары май - 1 ас қасық. Жуылған етті тең бөліктерге бөліп, тұздап, барлық жағынан қуырыңыз. Терісі мен тұқымы жоқ майдалап туралған пиязды, томат пастасын немесе қызанақты қосыңыз. Сумен жабыңыз және баяу отта пісіріңіз. Пиязды ақсақ жапырақтардан тазалаңыз, қалыңдатылған ақ бөлігін ұзындығы 4-5 см кесектерге кесіңіз, қайнаған суға құйыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және 5-10 минутқа қалдырыңыз. Елекке тастаңыз, ағызып жіберіңіз, содан кейін пиязды ыстық майға салыңыз. Ет дерлік дайын болған кезде, оған пісірілген пиязды, тұзды, бұрышты салып, баяу отта пісіріңіз. Дайын болғанға дейін 10 минут бұрын сары маймен араластырылған ұнды қосып, тұздықты қоюлату үшін кастрюльді пешке салыңыз. Қызмет көрсету кезінде үстіне жаңа піскен сары майдың кішкене бөліктерін салыңыз.