Қызыл бұрыш қосылған қаймаққа бұқтырылған тауықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті 300, пияз 30, сары май 20, ұн 5, томат пастасы 30, қаймақ 50, ұнтақталған қызыл бұрыш, ақжелкен 5, тұз.
Сипаттамасы Тауықтың ұшасы кесіледі, жуылады, мойны, аяқтары кесіледі, аяқтары "Қалтаға" тығылады, қанаттары арқасына қайырылады, бауыр мен асқазанның бөліктері салынады, содан кейін ұшасы кептіріледі, тұздалады (Пісіруден бір сағат бұрын), ұнға себіледі, майға қуырылады, табаға ауыстырылады, қуырылған пияз қосылады, су құйылады және жұмсақ болғанша баяу отта қайнатылады. Сұйықтық буланған кезде су құйылады. Қызанақ қосылған қаймақ құйылады, дәміне қарай қызыл бұрыш, тұз қосылады және аздап қайнатуға рұқсат етіледі. Ақжелкенге себілген тұздықпен ыстық күйінде беріледі. Шикі көкөністерден жасалған салат бөлек беріледі.