Берлиндік қуырылған қоян
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қоян 2000, сәбіз 50, пияз 100, шошқа майы (бекон) 200, алма 120, қаймақ а 500, май 60, шошқа майы 100, сірке суы 50, қаз бауыры 80, қызыл қарақат желе 40, картоп пюресі 1000, бұқтырылған қызыл қырыққабат 500, қант, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Қоянның ұшасы ішектен шығарылады, кесектерге кесіледі, ер-тоқым мен аяқтары шошқа майымен шпилькамен бекітіледі және сары майға алдын ала сақталған сәбіз мен пиязбен бірге ыстық пеште қуырылады. Алдымен седла шығарылады, аяқтар сәл кейінірек дайын болғанға дейін жетеді. Тұздық дайындалады: қуырылғаннан кейін қалған бірнеше қасық сорпа табаға құйылады, қаймақ қосылады, қайнатылады, дәмделеді, лимон шырыны қосылады және сүзіледі. Майдалап туралған қызыл қырыққабат, туралған және қуырылған пияз мен сәбіз, қабығы аршылған және туралған өзегі аршылған алма мен қаз бауыры тұз, бұрыш, сірке суы қосылған аз мөлшерде сорпада бұқтырылады. Содан кейін қызыл қарақат желе, сондай-ақ аздап қант енгізіледі. Қызмет көрсету кезінде ет тұздықпен аздап майланады. Бұқтырылған қырыққабат, картоп пюресі және тұздықтың қалған бөлігі бөлек беріледі.