Палоц сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 180, пияз 50, картоп 50, бұршақ 40, қызыл бұрыш 2, зире 1, лавр, шошқа майы 10, қаймақ 40, ұн 10, тұз.
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды майға қуырады, қызыл бұрышқа себеді, жуылған және туралған етті, ұсақталған зире мен лаврды салып, бәрін баяу отта қайнатады. Ромбтарға кесілген бұршақ дәндері мен картоп текшелерін тұзды суға бөлек қайнатады. Ет дайын болған кезде оған бұршақ пен картоп қосылады, олар қайнатылған суды қажетті тығыздыққа жеткенше қосады. Қызмет көрсетер алдында сорпа қаймақпен дәмделеді, аздап ұнмен жақсылап араластырылады.