Қаймақтағы бауыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұзау бауыры 150, пияз 40, сәбіз 15, ақжелкен 10, сары май 10, ұн 10, қаймақ 25, лавр, тәтті бұрыш 0,1, лимон шырыны 3, тұз.
Сипаттамасы Бауыр (Көмейсіз) тамырлармен және дәмдеуіштермен қайнатылады. Пиязды өткізеді, ұн қосады және ақ пияздан жасалған тұздықты дайындайды, содан кейін оны бауырдан тамырымен қайнатады, кесектер пайда болмайтындай етіп араластырады және қайнатады. Дайындалған тұздыққа ірі жолақтарға кесілген бауырды салып, қайтадан қайнатады. Соңында қаймақ құйылады және ыдыс қайнатылады. Гарнирге тұшпара, картоп, күріш беріледі.