Қышқыл қосылған тұздықтағы балық котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тартылған ет үшін: балық 150, ақ нан 10, сүт 10, жұмыртқа 1/4 дана., пияз 10, ұн 5, ұнтақталған бұрыш, тұз, сорпа бля: сәбіз 15, ақжелкен 10, пияз 15, балық қалдықтары, тұздық үшін: қаймақ 25, ұн 5, қышқыл 20, лимон қышқылы 2, тұз.
Сипаттамасы Сорпа көкөністер мен балық сүйектерінен дайындалады. Балық массасын дымқыл қолмен кішкене алманың көлеміндей шарларға бөліп, ұнға орап, тұздалған және сүзілген сорпада баяу отта 10-15 мил қайнатады. Сорпа буланып кетеді. Ұ -ның бағасы ұнмен араластырылады, дәміне қарай қышқыл, лимон шырыны немесе сірке суы, тұз қосылады, сорпамен біріктіріледі, қайнатылады және алынған тұздықта фрикаделькалар бірнеше минут қайнатылады. Картоп, ботқа және шикі көкөністерден жасалған салат қосылған тұздықта беріледі.