Молдова стиліндегі қуырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 150, еріген шошқа майы 10, картоп 250, сәбіз 40, пияз 10, ақжелкен (Тамыр) 5, тұздық үшін: бидай ұны 5, томат пюресі 5, асханалық қызыл шарап 15, сарымсақ 2, дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы Сиыр еті ірі кесектерге кесіледі, ұрылады, тұздалады, бұрышталады, қуырылады. Картопты сарымсақпен турап, пияз, сәбіз және ақжелкенмен қуырады. Содан кейін ет шарап қосылған қызыл негізгі тұздықта картоппен бірге 30-40 минут қайнатылады. Дәміне қарай тұздалған және бұрыш. Қызмет көрсету кезінде қуырылған ет шөптермен безендірілген. Тұздалған қиярлар бөлек беріледі.