Үйде дайындалған қуырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет 107, картоп 250, пияз 20, сәбіз 25, май 10, томат пюресі 10, ұнтақталған бұрыш, лавр жапырағы, сарымсақ 2, сорпа 75, жаңа піскен немесе тұздалған қияр 50, ақжелкен 5, тұз.
Сипаттамасы Кесектерге кесілген етті тұздайды, қуырады және томат пюресі мен сорпамен жартылай дайын болғанға дейін бұқтырады. Тазартылған картопты үлкен текшелерге турайды, қуырады, майдалап туралған пиязбен және құтқарылған сәбізбен араластырады, бұрышқа себеді және кастрюльге жұқа қабатқа салады. Картоптың үстіне бұқтырылған ет қабаты, сосын қайтадан картоп, т.б. (Үстіне д.б. картоп), сорпа құйып, бұқтырады. Дайын қуырылған ет ұсақталған сарымсақпен дәмделеді. Қызмет көрсету кезінде ақжелкенге себіңіз. Тұздалған немесе жаңа піскен қияр бөлек беріледі.