Пиязбен бұқтырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 165 немесе шошқа еті 130, немесе қой еті 150, еріген сары май 10, пияз 110, қоңыр сорпа 50, гарнир 150, лавр, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Етті салмағы 30-40 г кесектерге бөліп, қабығы пайда болғанға дейін қуырады. Терең кастрюльге туралған пияз қабаты, үстіне қуырылған ет және қайтадан пияз қабаты салынады. Май, қоңыр сорпа (яғни, қоңыр түске дейін қуырылған сүйектерде пісірілген сорпа), лавр, тұз, бұрыш бұршағын қосып, пеште жұмсақ болғанша бұқтырады. Қызмет көрсету кезінде ет пиязбен жабылады және тұздықпен себіледі. Гарнирге қайнатылған немесе қуырылған картоп, қарақұмықтан, бидай жармасынан немесе күріштен жасалған ұнтақталған жарма, қайнатылған бұршақ тұқымдастар, жасыл бұршақ және т.б.