Пияз қосылған бұқтырылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 800 г сиыр еті, 600 г пияз, 75 г жануар майы немесе маргарин, 25 мл сірке суы немесе 50 мл шарап, 5 г бидай ұны, 500 г гарнир, лавр жапырағы, кориандр, бұрыш бұршағы, ұнтақталған бұрыш, шөптер.
Сипаттамасы Сиыр етінің артқы аяғының үлкен кесектерін бөліктерге бөліп, тұз, бұрыш себіңіз, ұнға салып, майға қуырыңыз. Терең кастрюльге 8 - 10 мм қабаты бар шикі ұсақталған пиязды, үстіне қуырылған ет кесектерін, ал етке қайтадан пияз қабатын салыңыз. Осылайша, барлық етті екі -үш қатарға салыңыз, үстіне май мен қоңыр сорпаны құйыңыз, лавр жапырағы, кориандр, бұрыш бұршағын қосып, пеште жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Дайын мяса шырынның бір бөлігін ағызып, оған шарап сірке суын немесе құрғақ жүзім шарабын, маймен араластырылған ұнды қосып, араластыра отырып, қайнағанша қыздырыңыз. Осылайша алынған тұздықты сиыр еті бар ыдысқа құйыңыз, ет кесектерін езбеу үшін ақырын араластырыңыз және қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде табаққа ет бөлігін, ал үстіне пиязды салып, аскөк немесе ақжелкен себіңіз. Гарнир - қайнатылған картоп.