Бұқтырылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 700 г сиыр еті, 50 г еріген сиыр майы, 150 г сәбіз, пияз, балдыркөк және ақжелкен, 100 г томат пастасы, 25 г бидай ұны, 750 г гарнир, бұрыш, шөптер.
Сипаттамасы Сиыр етінің үлкен кесектерін артқы аяғынан немесе иығынан тұз бен бұрыш себіңіз, сәбіз, ақжелкен, балдыркөк, пиязбен бірге қуырылған қабық пайда болғанша еріген сиыр майына қуырыңыз. Осыдан кейін, ет кесектерін басқа ыдысқа салыңыз да, ет қуырылған пісірме табақты немесе кастрюльді сұйықтық буланғанға дейін пештің үстінде қыздырыңыз. Содан кейін майды ағызып, суды немесе сорпаны қосыңыз. Алынған ет шырынын сумен немесе сорпамен сұйылтып, көкөністермен бірге етті бұқтырған кезде қолданыңыз. Қуырылған ет кесектерін терең ыдысқа салыңыз, сорпаны құйыңыз, дәмдеуіштерді салыңыз, құрғақ жүзім шарабын қосып, жұмсақ болғанша баяу отта қайнатыңыз. Етті қайнатқаннан кейін қалған сорпада тұздалған бидай ұны мен томат пастасы қосылған тұздықты дайындаңыз. Қызмет көрсету кезінде етті бір порцияға 1-2 бөлікке кесіңіз, үстіне тұздықты құйыңыз, шөптерге себіңіз.