Суздаль стилінде бұқтырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 700 г сиыр еті, 1-2 сәбіз, 1 пияз, 150 г желкек тамыры, 120 г ақжелкен тамыры, 200 г қаймақ, 100 г құрғақ ақ шарап, 1 стакан ұн, 1/4 кесе су, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Сиыр етінің төс етін немесе басқа ет бөлігін тұз бен бұрышпен сүртіңіз. Көкөністер мен тамырларды жолақтарға кесіңіз. Көкөністердің бір бөлігін қыш ыдысқа немесе түбі қалың ыдысқа, сосын етке, үстіне көкөністердің қалған бөлігін салып, барлығын құрғақ ақ шарап пен қаймақ құйыңыз. Содан кейін кастрюльді қақпақпен мықтап жауып, шеттерін ұн мен судан жасалған қамырмен жабыңыз. Сөндіру үшін пешке 3-4 сағатқа қойыңыз. Дайын етті кесектерге бөліп, бұқтырылған кезде алынған тұздықтың үстіне құйыңыз. Бөлек, сіз ұсақталған қарақұмық ботқасына қызмет ете аласыз.