Кавурдак (тағамдар: өзбек)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг ет, 500 г құйрық майы, 1 ас қасық. қасық тұз.
Сипаттамасы Жаңа піскен қой, ешкі, сиыр етін тураңыз. 50-60 г кесектерге сүйектерді ұсақтап, жақсылап тұздаңыз. Қойдың майын ерітіңіз, сықырлауды алып тастаңыз. Бұл шошқа майында етті қызарғанша қуырыңыз, салқындатыңыз, құйылған қыш ыдысқа немесе эмаль ыдысқа салыңыз, үстіне шошқа майын құйыңыз, мықтап жабыңыз. Осылайша дайындалған етті бірнеше ай бойы сақтауға болады. Сорпалар, негізгі тағамдар кавурдактан дайындалады, ет салқын тағамдар ретінде де қолданылады.